Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

torstai 23. helmikuuta 2017

PRINCESS ROYAL osa 2 HAPPY BIRTHDAY


     Princess Royalin isäntämme ja emäntämme kaikki kehuvat, kuin yhdestä suusta, miten hieno vierailusää meille sattui. Onhan lämmintä "vain"  +27 - 29 °, kun normaalisti tähän aikaan voi olla jopa 40 °. Päärakennuksen ja meidän entisen mökkimme erottaa vain laaja nurmikenttä.
Entinen kotini Princess Royalissa

Silloin ennen (romaanistani POSITIO 16093) ↡

Happy birthday dear daddy .......


" Happy birthday birthday to you! Happy birthday dear daddy! Isi ei ollut halunnut kuulla puhuttavankaan  mistään syntymäpäivä kakusta. Silti Kirsti oli pyöräyttänyt edellisenä päivänä sokerikakun. Kakku oli päässyt palamaan hieman toisesta reunastaan.  Mutta tummenmman kohdan sai piiloon siivilöimällä tomusokeria kakun päälle.

Isäpuoleni täytti Princess Royal
 Stationilla asuessamme 50 vuotta
    Perheen suureksi yllätykseksi pastori Zinnbauer kaarsi pihaan Volkswagen-bussillaan. Siitä purkaantui kiivaan seitsenhenkisen perheen lisäksi vielä Hentulan rouva. 
- Hyvää viidettäkymmenettä syntymäpäivää  Eino! Joukko toivotti suomenkielellä.  Pastori murtaen. Helena Hentula ojensi Einolle paketin.
 - Tässä olisi tämmllainen vaatimaton lahja meiltä Adelaiden suomalaisilta. Meidän kaikkien niin kovasti arvostamalle työn sankarille Einolle
- Noh, noh rouva Hentula. Tällaiselle miehelle riittää pienemmätkin puheet, mutta kiitosta nyt vaan. Laitaskin Alma kahvit tulelle, mutta ei sitten mitään Melinin mokkaa. Olivat tytöt aamulla keitelleet sellaiset Melinin mokat, että vieläkin närästää ja korventaa mahaa. 
 - Voi, voi, jos olisi osattu odottaa vieraita, niin olisin leiponut, Alma touhotti.
- Mutta onneksi on sentään Kirstin eilen leipomaa sokerikakkua. Siitä on täällä maaseudulla kehittynyt näppärä tyttö. Pyöräyttää kakunkin tuossa tuokiossa. Alman kehu eheytti Kirstin itsetuntoa, joka oli ollut saada särön isin mainitessa liian vahvaksi lipsahtaneesta aamukahvista. Rouva Hentulan - jopa on hyvää kakkua - sai rinnan röyhistymään. 
   Sitten sisään purjehti Hilkka, kantaen suurta kermakakkua. Sitä koristi palava kynttilä, joka esitti lukua 50. 
- Onnea Eino myös minun ja Markun puolesta!
Kirsti oli vaikea niellä mielipahaansa.
- Saatanan pahanilmanlintu. Varsinainen kookaburra! Mikä sen siihen lennätti kakkuineen? Justiin kun minua ja minun tekemää kakkua kehuttiin."

 (Happy birthday jatkuu ...) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi