Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

MATKALLA ADELAIDEEN

        Saimme nauttia Princess Royal-tilan vieraanvaraisuudesta Katherinen (Rowe) emännöiminä ja vielä lähtiessämme saimme lahjoja. Kassin, karkkia, lippikset ja kirjan.
      Kirja kertoo edesmenneen Bob Rowenin (Katherinen isoisän) mittavasta elämäntyöstä karjankasvattajana ja -kauppiaana. Hän osti Princess Royalin tilan Tennantilta (isäpuoleni entiseltä työnantajalta) vuonna 2000. Tila on yksi Rowen suvun yhteensä yli 40 000 hehtaarin tiloista. Tiloilla on 18 päärakennusta ja niiden lisäksi lukematon määrä erilaisia tuotantorakennuksia. 
Tilojen tuotantoaloja ovat:
- Lihakarjan kasvatus isoille lihanjalostustehtaille
- Lihakarjan jalostus
- Merinovillaa tuottavien lampaiden jalostus
- Karjankuljetuspalvelut
- Viinitarhat
- Viinin valmistus
- Vehnän viljely
- Carob:n eli Johanneksenleipäpuiden kasvattaminen (carobia käytetään mm. suklaan valmistukseen).
Princess Royal on nykyisin melkoinen konserni.
Erkki otti Princess Royalin valtavista rekoista kuvan tilan toimiston ikkunan läpi
"Princess Royalin juna" eli kuva, joka on lahjaksi saamassamme kirjassa.  Laitan sen tähän, koska siitä näkyy hyvin tilan rekkojen huikea pituus. 
       Tarkoituksemme oli seilata Murray-jokea Goolwaan vanhalla siipiratasaluksella, mutta seuraava vuoro olisi lähtenyt vasta maaliskuun puolella. Matka taittui bussilla. Yövyimme Goowlassa, joka sijaitsee Murray-joen suulla. Illalla bongasimme alueen erikoisia lintuja. (Laitan kuvia myöhemmin)

                  Goolwassa sijaitsee Australian ensimmäinen asemarakennus ja rautatie Victor Harboriin on perinnerautatie, jota pitkin liikennöi höyryveturi ja sen seuraaja "Punainen Kana Kiskobussi" (Red Hen Railcar).
                  Vapaaehtoiset eläkeläiset hoitavat rautatien ja sen liikennöinnin. Tuotot käytetään historiallisten rakennusten ylläpitoon. Koska itsekin olemme vanhoja, matka Viktor Harboriin taittui luontevasti historiallisella junalla. Vanha rautatie kulkee rannikkoa myötäillen ja maisemat ovat upeat. Victor Harbourin aseman tavarakärry on kuin lapsuuteni aikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi