Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

perjantai 10. helmikuuta 2017

HUH HELLETTÄ ADELAIDESSA    Hämmästyttävää, miten vähän mikään on muuttunut 60 vuoden aikana. Adelaide, Etelä-Australian Territoryn pääkaupunki, näyttää lähes tulkoon sellaiselta kuin muistin. Paljon vanhoja matalia kivestä rakennettuja omakotitaloja. Siistit leveät kadut, leveine jalkakäytävineen. Torrens joki penkkoineen ja kaupungin keskusta. Jos ei katso autoja tai kadunvarsille ilmestyneitä etnisiä ravintoloita, voisin ajatella olevani lapsuuteni helteisessä Adelaidessa. Tunnistin Sodissa Kaatuneiden Muistomerkin, Rautatieaseman, ja Adelaiden Museon jo kaukaa.
          Samat kadut kuin silloin ennen, on rauhoitettu kävelykaduiksi
            Lukuisat laajat ja pienemmät vehreät puistot tarjoavat suojaa paahteelta.
           Vanha tuttu, ja minulle lapsena rakas, Adelaiden Museo on saanut uuden modernin sisäänkäynnin. Kuten 60 vuotta sitten, tänäkin päivänä sisäänpääsy on ilmaista. Tutustuimme tänään aboriginaalien elämästä kertovaan osastoon. 

           Uutisista kuulimme, että meidän museo-vierailun aikana Adelaidessa oli ollut pieni, vaaraton maanjäristys. Emme huomanneet mitään. Toisessa uutisessa kerrottiin Balin  Kintamanin alueella, jossa hiljattain vierailimme, olleesta rankkasateesta, joka aiheutti maanvyöryn ja 12 ihmisen kuoleman. 😢
           Onneksi isäntäväkemme takapihalla on uima-allas. Tällä helteellä se on kovassa käytössä. Ralf on isäntäväen ystävällinen koira, jonka mielestä on hauska leikki pudottaa pallo altaaseen kerta toisensa jälkeen.
           Vaikka kotimajoitus-perheemme omakotitalo on Goodwoodissa, vain muutaman kilometrin päässä keskustasta,  eläimet valtaavat illan tullen puutarhan. Vakituisia vieraita ovat haukka, lepakot, valkoiset papukaijat ja opossumi eli Australiassa asustava pussieläin.

       Kun piipahdimme päivällä kahville, viereiseen pöytään istahti suomalainen, Adelaidessa au-pairina kolme kuukautta työskennellyt tyttö. Olimme ensimmäiset suomalaiset, jotka hän on tavannut täällä. Kohtaaminen ilahdutti häntä ja meitä.

      🙏  Kiitollisin mielin toteamme, ettei tileiltämme ole hävinnyt rahaa  (ainakaan vielä). Katsomme toistaiseksi sekä debit-, että kredit-puolen saldot päivittäin siltä varalta, jos meidän kortit on skimmattu.
       🙏  Kiitämme kaikkia teitä, jotka tarjouduitte tarvittaessa auttamaan meitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi