Translate

Tunnisteet

lauantai 4. helmikuuta 2017

BALILAINEN KOTIMAJOITUS

         Halusimme kokea balilaisen kotimajoituksen kahdestakin syystä. Ensimmäinen on  sen edullisuus hotelliin verrattuna. Toinen syy on, että halusimme nähdä tyypillisen balilaisen kodin. Edullista tämä asuminen onkin, mutta en usko Kadek Budin tyylikkään ja siistin kodin edustavan tyypillistä keskiverto balilaista kotia. Mutta mikäs täällä on asuessa, kun talon nuoret pitävät meistä hyvää huolta.
          Isäntäväki uhraa jumalille ja hengille joka päivä kauniissa kotitemppelissään. Uhrilahjoja viehättävissä pikkukoreissaan asetellaan myös pitkin puutarhaa, polkuja ja ovien edustoille. Rituaalit kestävät päivitttäin puolitoista tuntia. Uhrien asettelija on pukeutunut juhlavasti valkean ja kullan kirjavaan asuun. Olemme nähneet sekä talon rouvan, että herran laittamassa uhrilahjoja. Emme koskaan ketään talon nuorista.
           Uima-allas ei ole tyypillinen balilaisen kodin varustus. Alun perin iso puutarha on kutistunut pieneksi, kun tontille on rakennettu  lisäsiipi vieraita varten. 
           Oikeastaan tämä koti on kuin ylellinen, mukavan pieni hotelli. Balilla on eri syistä mennyt paljon hotelleita konkurssiin. Kotimajoitus ei kaiketi mene konkurssiin, vaikka huoneet olisivat ilman vieraita pitkiäkin aikoja. Talon oma väki voi asua silloin väljemmin.

                               Vesiaihe on hyvin suosittu balilaisissa pihoissa ja puutarhoissa.
                                         Pihan kaikki siistit käytävät ovat eri aihein kuvioituja.
                   Kun elämme täkäläistä sadekautta sataa usein. Siksiköhän kotilotkin ovat viisi kertaa suurempia kuin meillä? tälläistä en haluaisi kotipuutarhaan. Etelä-Suomessa lehtokotiloistakin on riittävästi harmia.

Lähetä kommentti