Translate

Tunnisteet

torstai 2. helmikuuta 2017

BALIA RISTIIN RASTIIN 4.

  Alas Kedaton          

     Ns. Apinametsästä tekisi mieli sanoa, että se on turistien huijauskeskus. Sen apinat ovat Balilla yleisiä Jaavan makakeja.
       Heti Wayanin parkkeerattua auton luoksemme ilmestyi nainen, joka ilmoittautui oppaaksemme. Wayan sanoi jäävänsä autoon torkuille. 
     Ensimmäiseksi opas ohjasi meidät kojulle, josta sai ostaa kuorellisia maapähkinöitä apinoille annettavaksi. "Koska keskus toimii minimaalisilla varoilla, voitte tukea keskusta ruokkimalla  apinoita." Mielellämme ostimme pari pussillista. Erkki maksoi isolla setelillä, josta nainen lupasi antaa myöhemmin takaisin. Alueen apinat ovat tottuneet hakemaan pähkinöitä kädestä. Niiden ruokkiminen olikin vierailun kohokohta.
Etenkin emot poikasten kanssa olivat hellyyttäviä. Yritin suosia niitä, koska isot urokset osasivat pitää itse puolensa. Jotkut hyvinkin röyhkeästi. Oppaamme moitti koko ajan makakeja tuhmiksi ja röyhkeiksi,

      Kun pähkinät loppuivat, opas kaivoi rintojensa välistä pussillisen "ilmaiseksi". "Koska olette ensimmäiset suomalaiset, jotka tapaan." Välillä pähkinöistä syntyi kunnon tappelu. Röyhkeimpiä makakeja nainen hätisteli  bambukepillä  kauemmaksi. Pieni "metsä" oli pian kierretty. 
      Oppaamme halusi esitellä meille vielä jotain, "mitä emme kaikille turisteille näytä, mutta teille minä näytän lepakotkin, koska olette Suomesta."
         Isot hedelmälepakot eivät ole maailman parhaimmalle tuoksuvia otuksia. Paikalle ilmestyi pieni tyttö, joka katsoi minuun vetoavasti suurilla silmillään, selittäen yksihuoltaja-äitinsä olevan valokuvaaja, jolla ei ole viime aikoina ollut juurikaan töitä. "Jos kiltti madame voisi auttaa meidän perhettä ja antaa äidin kuvata teidät lepakon kanssa." 
        Madame heittäytyi kiltiksi. Hetkessä meidät oli puettu balilaisiksi kuninkaallisiksi ja syliini työnnettiin haiseva lepakko.
          Kun kuvaussessio oli ohi, yllätti trooppinen rankkasade. Muutamassa minuutissa "apinametsän" kadut muuttuivat virtaaviksi joiksi. 
          Oppaamme vei meidät sateensuojaan alueella sijaitsevaan matkamuistomyymaläänsä. Siellä hän hyvin surullisena kertoi, ettei ole myynyt yhtään tuotetta kolmeen viikkoon. "Sadekautena kun ei ole turisteja." Kiltti madame heltyi taas ja osti ylihintaan neljä "balilaista" puukaiverruksin varustettua avaimenperää. Autossa huomasin niiden olevan made in China. tajusimme myös, että vaihtorahat pähkinöistä jäivät saamatta. Että sellainen Alas Kedon. Erkki sanoikin keskuksen ihmisten olevan tuhmempia ja röyhkeämpiä kuin makakit konsanaan.

Muutto

         Kun matkustamme, suosimme kotimajoitusta aina, jos se vain on mahdollista. Niinpä vaihdoimme kortteeria Happy Villasta Kadek Budin kotimajoitukseen. Nadi Bali Toursin omistaja halusi tarjota muuttomatkan kyydin tekemämme kiertomatkan bonuksena. Niinpä iki-ihana Wayan ajoi meidät ja laukkumme Kadekin tyylikkääseen kotiin. Hänellä oli mukanaan kaunis 8-vuotias tyttärensä  Wayan Krisfi. 
        Yksi Kadekin modernin talon ihmeistä on huoneemme WC. Minun piti elää näin vanhaksi saadakseni tehdä tarpeeni vessanpöntölle, jossa on automaattinen takapuolen pesu.


Lähetä kommentti