TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

BALIA RISTIIN RASTIIN 3.

      Kun matkustat Balille ja haluat vastinetta rahoillesi, ota yhteyttä heihin -  eli NADI BALI TOURSin porukkaan. Et tule pettymään. 

Kiertomatka jatkuu .....


        Banjar:in kuumat lähteet sijaitsevat pienen ajomatkan päässä Lovinasta. Läheltä lähteitä löytyy Brahmavihara Arama, Balin suurin buddhalainen luostari. Käynti siellä ei sisälly Nadi Tours:n ohjelmaan.  


   Gitgitin vesiputouksia kutsutaan kaksosiksi, koska normaalisti vesi tulee alas kahtena rinnakkaisena ryöppynä. Me näemme vain yhden putouksen.   Gobleg-järven maisemia on verrattu Sveitsin maisemiin. Niin tai näin, joka tapauksessa balilaiset ovat ylpeitä järvistään ja vesiputouksistaan. Tuhansien järvien ja satojen putousten maasta tulleina, emme ehkä ole tarpeeksi ihastuneen kuuloisia, koska Wayan joutuu kyselemään koko ajan: "Eikö olekin kaunista?" Vakuuttelemme, että on.

   Seuraava etappi on PURA ULUN DANU BRATAN, Shivalle omistettu, yksi kauneimmista vesitemppeleistä Balilla. Bratan-järvi tunnetaan nimellä PYHÄN VUOREN JÄRVI. Järvi sijaitsee 1200 metriä merenpinnan yläpuolella. Temppelin alueella asustaa Balin oman kaurislajin edustajia.


   Kauniin PURA ULUN DANU BRATA-temppelin kuva on päässyt 50 000 rupian seteliin. 

     Pacung-ravintolasta, jossa lounastamme avautuu hienot näkymät riisipelloille, joita täällä kutsutaan riisiterasseiksi.

     Tässä kohtaa kierroksen ohjelmassa luvataan visiitti BEDUGULIN kasvitieteelliseen puutarhaan, mutta sen Wayan jättää väliin, neuvottelematta kanssamme. Sateella voi olla osuutta asiaan. Piha-ihmisinä se olisi olisi kiinnostanut meitä, mutta huomaamme vasta jälkeen päin sen jääneen väliin. Yritän ajatella positiivisesti: "Mitäs pienistä,  jalkaparkani ovat  muutenkin koetuksella."

    Sateesta ja myrskyksi yltyneestä tuulesta huolimatta temppelikäyntejä ei tietenkään "unohdeta". TANAH LOT TEMPPELI sijaitsee jylhällä, luonnonkauniilla  saarella. Voin vain kuvitella paikan kauneuden aurinkoisena päivänä, kun se nyt sateisessa myrskysäässäkin, saa minut haukkomaan henkeä.

      TANAH  LOT  levittäytyy laajalle alueelle ja siellä on paljon jyrkkiä portaita. Ei sovellu kovin hyvin huonojalkaisille. 

      Vielä ennen Jimbaraan palaamista ja päivällistä kävimme ALAS KEDATONISSA  "Apina metsässä", josta saimme huonon kuvan. Siitä tuonnenpana.

      Muuten kahden päivän edullinen kiertomatka (120 USA:n dollaria) oli joka rupian arvoinen. Hinta sisälsi ateriat, hotellimajoituksen, auton kuljettajineen, englanninkielisen opastuksen, delfiini-retken, vakuutukset ja sisäänpääsymaksut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi