Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

AUSTRALIASSA Kadulla

         John Whitney esittelee meille viehättävää Port Adelaidea, jonne perheeni häädettiin Frog Swampin autiotilalta eräänä yönä 60 vuotta sitten. 

         Port Adelaide on säilynyt monin osin entisellään. On aivan erilaista katsella aikuisen silmin kaupunginosaa päivänvalossa, kuin silloin lapsena keskellä yötä ja kodittomana. 

         Oli kulunut tasan vuosi Australiaan saapumisestamme. Olimme saaneet neljännestä asuinpaikastamme häädön. Muistan penskana pelon lisäksi tunteneeni myös helpotusta siitä, että pääsimme eristyksestä takaisin ihmisten ilmoille. Pääsisin jälleen kouluun.
                 

           Port Adelaiden vanhan poliisiaseman paikalle on noussut uusi. Häätö-yönä entisen aseman pihalla seisoskeli konstaapeli, jolta isäpuoleni meni kysymään halpaa hotellia. Tämä neuvoi meidät lähellä sijaitsevaan hotelliin, joka paljastui bordelliksi. Olimmehan Adelaiden satamassa, jossa poikkesi paljon merimiehiä. Konstaapeli ei varmaankaan tiennyt, että kysyjällä oli perhe kulman takana.
          Joku tämän kadun viehättävistä rakennuksista oli silloin tuo kyseinen hotelli.
          Satama-Adelaiden maamerkki, eli kapteenin kello, jolla laivoilla aikoinaan tarkastettiin laivan kellot oikeaan aikaan. Oppaamme John Whitney ja Erkki.

Silloin ennen, (romaanistani POSITIO 16093) ↓

Port Adelaide, kadulla

 " - Nyt on nöyrryttävä ja soitettava sille Hentulaiskalle.
Läheltä löytyikin puhelinkioski.
- Mr Irwing on hyvin pettynyt teihin, Helena Hentula sanoi kuultuaan Einon äänen.
- Nyt katsotte, millä kadulla olette.
- Me olemme kimpsuinemme ja kampsuinemme Port Adelaidessa Patricia Streetin puhelinkioskilla.
- Hyvä on, ette lähde siitä minnekään.  Lähetän jonkun hakemaan teitä. 
- Kiitos.
Kului tunti, puolitoista. Näytti jo siltä, että perhe joutuisi yöpymään kadulla.
   Pilkkopimeään yöhön toi valoaan yksinäinen lepattava katulamppu. Alma levitteli popliinitakkiaan jalkakäytävälle Sinille makuualustaksi, kun paikalle kurvasi Volkswagen pikkubussi. Ulos loikkasi Einon ikäinen mies. Ojensi vuorotellen kättään perheen jäsenille ja esittäytyi:
- Alois Zinnbauer. Nyt teidät on saatava katon alle yöksi. Helena Hentula kertoi tilanteestanne."Pastori Zinnbauer Helga vaimoineen auttaa monia


  " - Joka tästä ovesta käy tekee sen omalla vastuullaan, sanoo pastori Aloins Zinnbauer, Adelaiden luterilaisen seurakunnan pappi. Paikkakunnan suomlaisetkin tuntevat aina anteliaan pastori Zinbauerin ja hänen pikkubussinsa, joka tuntuu olevan aina liikkeellä, aina täynnä ja aina pelottavan kovassa vauhdissa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi