Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

lauantai 18. helmikuuta 2017

AUSTRALIASSA In the Bush 1                Koala luuli minua varmaankin eukalyptuspuuksi  kun kiipesi  luottavaisena syliini.

         Onko tämä todellakin se sama talo? Maatilan päärakennus somewhere in the Bush? Lähin suo on ainakin saman-niminen, Frog Swamp. Tästä talosta piti tulla pysyvä kotimme Australiassa.  Se on taas yhtä huonossa kunnossa kuin silloinkin, kun meidän perhe muutti sinne.
           Voisiko tämä jättiläinen olla se vanha villiintynyt omenapuu, joka toivotti meidät aikoinaan tervetulleeksi Irwingin Farmille? Jos se on, se on kasvanut valtavasti. No onhan aikaakin kulunut lähes 60 vuotta. Omenoita ainakin on yhtä runsaasti kuin ennen vanhaan.


    Paaleja ei lapsuudessani pelloilla näkynyt, mutta muuten maisema on säilynyt ennallaan. Irwinin maatilalla äitini alkoi kertomaan minulle tarinoita eräästä piikatytöstä. En jaksanut lapsena niitä juurikaan kuunnella. Kunpa olisin kuunnellut. Myöhemmin minulle on selvinnyt että se eräs piikatyttö oli äitini.

Silloin ennen (romaanistani POSITIO 16093) ↡  

In the bush 


  "Eino oli lähtenyt heti aamusta farmin rajalle aitoja korjaamaan ja ottanut Sinin mukaansa.
- Päästään poiskin ennen kuin aurinko alkaa rällöttää täysillä. Sitä helvettiä ei kestä kukaan.

Einon herkkään hipiään nousi auringossa ilkeästi kutiavaa nokkosihottumaa. Pitkähihaisista flanelipaidoistakaan ei ollut torjumaan keskipäivän säteitä. Ihottuma sai Einon ärtyisäksi.
Alma ja Kirsti purkivat säiden rispaannuttamaa, puoliksi sortunutta ladon tapaista pihan perältä. Kuumuus väreili ilmassa. Pöly tarttui kurkkuun. Liikkeet olivat verkkaisen raukeita.
- Eräskin piikatyttö tuli raskaaksi ja haastoi isäntäväkensä todistajiksi käräjille. Se isäntä yritti kaikin keinoin välttää käräjille joutumista. "Enhän minä ole kenenkään naimatouhuissa ollut kättäni välissä pitämässä." Emäntä puolestaan vetosi 
siihen, ettei voi mennä käsi Raamatulla väärää valaa vannomaan.
Alman ääni oli yksitoikkoinen. Kurkkua kuivaava jano sai äänen hetkittäin sortumaan. Vai oliko se kenties joku muu. Alma oli ryhtynyt tarinoimaan eräästäkin piikatytöstä heidän asetuttua Irwingin farmille. Alman tarinat kyllästyttivät Kirstiä. Alma toisteli niitä toistelemasta päästyään.
       Kirsti sortui hädissään jälleen kerran yliampuvaan reaktioon. Polki jalkaansa punaisena pöllyävään maahan ja karjahteli:
- Anna nyt  sen helvetin piikatytön olla! Minua ei kiinnosta, kenet se on haastanut käräjille! Eikä se, kuinka paljon maailmaa sen eräänkin piikatytön entinen sulhanen on nähnyt! Eikä yhtikäs mikään siinä entisessä piikatytössä!
- Voi, voi, kunpa sinä Kirsti-rukka tietäisit, mihin kaikkeen se eräskin piikatyttö on joutunut elämänsä aikana sotkeutumaan..... Alma nyyhkäisi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi