Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

maanantai 27. helmikuuta 2017

ADELAIDESSA

       Takaisin Adelaidessa. Tänään pesemme pyykkiä majapaikassamme Vinersien kotona, jota olemme pitäneet tukikohtana lähes kolme viikkoa.

      Aikoinaan, kun palasimme Princess Royalista Adelaideen, jouduimme palaamaan takaisin sinne, mistä olimme lähteneetkin,  pastori Zinnbauerin takapihalle. Siitä tuli seitsemäs muutto Australiassa ollessamme. 

       Kun isäpuoleni ei saanutkaan töitä, omakotitalon käsirahaksi säästetyillä rahoilla päätettiin ostaa paluuliput Suomeen. Halpoja matkoja kytättiin lähes vuosi. Sen vuoden aikana alkoi minun elämäni jyrkin alamäki, joka jatkui vielä Suomessakin. En jaksanut enää kiinnostua Torrens-joesta lintuineen, en kasvitieteellisestä puutarhasta, en eläintarhasta, en museoista. Nämä kaikki sijaitsevat lähellä  20 Marlborough Streetiä (entistä Pastorin hostellia). Ensimmäistä kertaa siellä asuessamme luuhasin lähes jatkuvasti jossain näistä paikoista. Niihin kaikkiin oli sillon ilmainen sisäänpääsy. Edelleenkin pääsee maksutta muihin, paitsi eläintarhaan.

      Narulla kuivuvien vaatteiden kuvien sijaan laitan tänne kuvia Goolwan linnuista. Älkää vaan kysykö minulta, minkä nimisiä ne ovat. En tiedä.

Naamioitumisen mestari

Rotan näköisiä pieniä pussieläimiä lintujen kanssa syömässä
Silloin ennen (romaanistani POSITIO 16093) ↓


 " Satoi viistoon. Lähes vaakasuoraan. Oi satanut viisi päivää ja yötä yhtä mittaa. Sade rummutti peltisiä seiniä ja alas laskettuja ikkunaluukkuja. Pastorin hostellissa oli vielä edellisenä vuonna asunut paljon väkeä. Nyt se oli lähes tyhjillään. Poissa olivat Gisella ja Orsola perheineen. Kuten muutkin entiset naapurit. Ehkä näiden perheiden status oli parantunut. Tai sitten kuuma kausi oli ajanut ihmiset peltihökkeleistä viileämpiin asuntoihin. Aiemmista asukkaista enää jäljellä olivat vain Kiivaat. Valveen perhe sai asuttavakseen entisen kopperonsa


  Koskaan ei voi tietää, mikä edessä päin odottaa. Eino oli ajatellut pääsevänsä takaisin Philipsille. Takuuvarmasti. Mutta toisin kävi.
- Mr. Valve, jos olisitte nuorempi, ilman muuta palkkaisimme teidät. Näinä aikoina  on paljon työttömiä. Teitä nuoremmatkin miehet kävelevät mittailemassa katuja. Ainakin Adelaidessa. Olen pahoillani. Pomon tuomio oli tyly. Eino nielaisi. Hikiläiskät kainaloissa suurenivat. 
- Onnea elämäänne Mr. Valve.
- Niin aina. Onnea vaan perkele. Sillähän se perhe ruokitaan." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi