Translate

Tunnisteet

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

KÄYTÄNNÖLLISIÄ LAHJOJA


    Sanomme lapsille joka vuosi, ettei meille saa ostaa lahjoja. Koskaan lapset eivät tottele. Onneksi he antavat yleensä aineettomia lahjoja, kuten avustuksia erilaisiin hyväntekeväisyys kohteisiin. Saamme toisinaan ravintoloiden tai kylpylöiden lahjakortteja. Aineelliset lahjat ovat yleensä kirjoja ja pieniä herkkuja.

Tänä vuonna mukulat taitavat haluta päästä meistä eroon, koska paketeista löytyi kirjojen lisäksi kaikenlaista matkustaessa tarvittavaa. Löytyi myös Suomi-Australia-yhdistysten Liitto ry:n maksettu jäsenyys. Säästyy pitkä penni, kun ei tarvitse noita matkalla tarvittavia itse ostaa.     👏 Kiitos rakkaat!


   Koska meillä ei ole metsässä lunta veimme koirat lenkille metsään. Törmäsimme mielenkiintoisiin tavaroihin. Koivunoksassa roikkuvaan takkiin, pulloon thaimaalaista energiajuomaa ja savukeaskiin. Heti mielikuvitus lähti laukkaan. Mitä on tapahtunut sille thaimaalaiselle marjanpoimijalle, joka on hetkeksi istahtanut kannon nokkaan tauolle?

   
  Ennen matkutaminen ei vaatinut sellaista tavaramäärää kuin nykyisin. Kun nelihenkinen perheemme lähti Australiaan pärjäsimme kahdella matkalaukullisella.


 "Alma, Sini ja Kirsti olivat saaneet hyttikumppanikseen englantilaisen Mrs., missis Thorpen. Eino asui neljän hengen hytissä kolmen suomalaisen miehen kanssa. Yksi heistä oli Rantamäki. Sama mies, jonka sylissä Kirsti oli nuokkunut Britanian kannella. Rantamäen ja muiden sen hytin miesten vaimot puolestaan jakoivat hyttinsä toisten naisten ja lasten kanssa. Jostain käsittämättömästä syystä siirtolaiset oli majoitettu niin sanottuihin mies- ja naishytteihin. 
  Ensimmäiset päivät laivalla olivat kaoottisia. Sireenien ulvoessa matkustajia ensimmäiseen pelastusharjoitukseen Englannin kanaalilla, Alma pillahti raivonsekaiseen itkuun.
- Tänne se saatanan isäntä toi perheensä hukkumaan! Vieraalle maalle! Kirstin teki mieli muistuttaa, ettei oltu maalla. Ja että koko Australiaan lähteminen oli ollut Alman oma idea. Mrs. Thorpe otti hysteeristä Almaa käsikynkästä ja lähti taluttamaan tätä kannelle heidän pelastusasemalleen, tyttöjen seuratessa. 
   Piti oppia ruoka-ajat ja oudot ruokalajit. Sekin, miten pukeudutaan päivälliselle. Flanelli- ja villapaitasillaan ruokasaliin pyrkivät suomalaismiehet ja muutamat pitkiin housuihin pukeutuneet naiset käännytettiin ruokasalin ovelta. Mrs. Thorpe pukeutui päivälliselle pitkään leninkiin. Hän tarjoutui auttamaan Almaa. Penkoi Alman laukkua ja hyväksyi punaisen ja mustan samettileningin Alman päivällisasuiksi.
- Veri nais. Veri nais. Nainen maiskutteli suutaan ja nyökytteli.
- Vai nais? Kuka nais ja ketä nais? Ja missäs täällä nais? Alma kyseli.
Toope, joksi Kirsti oli alkanut tuttavallisemmin kutsua Mrs. Thorpea, hymyili leveästi ja nyökytti entistä tarmokkaammin päätään."


Lähetä kommentti