Translate

Tunnisteet

tiistai 24. tammikuuta 2017

HOIDETTAVINA

              Tämän Negaran apteekin yhteydessä on kaupungin parhaan lääkärin vastaanotto. Hilkka joutui käymään hänen pakeillaan tulehtuneen varpaan ja lääkereseptin vuoksi.  Onneksi Putuh osasi neuvoa Hilkan hänen vastaanotolleen. Lääkäri on englanninkielen taitoinen. Lääkärinpalkkio ja tarvittavat puhdistusaineet sekä lääkkeet maksoivat yhteensä vähän yli 600 000 rupiaa eli hieman yli 40 euroa, joka on meille suomalaisille varsin kohtuullinen hinta. Balilaisille se on iso raha. Keskipalkka kun Negarassa on Putuhin mukaan n. 2 000 000 rupiaa. 

Balilaisia kansanparantajia

               Kylissä, joissa ansiotaso on vielä alhaisempi kuin kaupungeissa, turvaudutaan terveyspulmissa poppamiesten ja kansanparantajien apuun.
             Made ja Ketut omaavat pienet ja hellät, mutta napakat kädet. Heidän käsittelynsä aikana olo on taivaallinen. Sen jälkeen on samanaikaisesti rentoutunut ja virkeä olo. Tytöt ovat taitavia hierojia, jotka käsittelevät koko kropan varpaista päähän. He tuntevat ihmisen anatomian ja akupisteet. 
             En tiedä osaavatko Balilla kaikki naiset hieroa. Jokainen kylän tyttö, joka on hemmotellut meitä, on ollut tosi taitava käsistään. Vahva yhteisöllisyys näkyy siinä, että tämäkin pieni tienesti jaetaan mahdollisimman monelle. Hierojat vaihtuvat joka kerta. Tunnin hieronta maksaa meille n. kahdeksan euroa. Sillä hinnalla tytöt tulevat vieläpä asiakkaan luo. Täällä kannattaa hemmotella itseään usein.
Kuva: Hilkka Niskanen

Lähetä kommentti