TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

HINTAVA KOPI LUWAK


Kahvia ostamassa


   Kauppareissulla  kerromme Hilkalle kopi luwakista, erikoiskahvista, joka on tuotettu omaperäistä menetelmää käyttäen. Hilkka innostuu ja etsii kopi luwakia  Negaran marketista, kysyy myyjältäkin, mutta sitä ei kuulemma ole. Hilkka yrittää vielä uudestaan: "I wonder, if you have cat shit coffee". Hilkka ja me jäämme ilman luwakia. Myyjä taitaa tarjota jotain muuta kahvia tilalle, koska Hilkka kuuluu sanovan sen olevan "LIIAN HALPAA meille". Molemminpuoleiseksi nauruksihan se menee.

   Hilkan huumorintajun tuntien ennustan hänen tulevaisuudessa hämmentävän myyjiä kotikaupungissaan kyselemällä: "Anteeksi, mutta olisiko teillä kopi luwakia?"

  Emme ole luwakin puutteesta kovin murheissamme, sillä Bagus lupasi hankkia meille luwak-maistiaiset.


Mitä se on

  Sivettikissoihin kuuluva musanki syö kahvinpapuja ja ulostaa ne kokonaisina.Pavut pestään huolellisesti. Väitetään, että musangin ruuansulatuselimistön läpi kulkeneiden papujen aromit ovat parantuneet huomattavasti. 
   Nykyisin Balilla sadat tarhatut sivettikissat popsivat kahvinpapuja. Niiden uloste on haluttua ja arvokasta. Kissatarhaus on raakaa bisnestä. Joissakin tarhoissa kissoja pakkosyötetään, koska kysyntä kakkamarkkinoilla on kova. Nykyisin Balilla on jo kymmeniä, ellei satoja kauppoja, joissa myydään kallista kopi luwak-kahvia. Etenkin turistit ostavat sitä innokkaasti.
Umasarin huvilan puutarhassa solisee vesi kahden kastelukanavan putouksissa.
Suuret rupiset sammakot viihtyvät hyvin kosteassa puutarhassa

Huolenpitäjät

Ayu Komang Iluh (Hänen nuori poikansa siivoaa huvilamme ja aviomiehensä vartioi untamme öiseen aikaan)


                              Putuh, opas ja tarvittaessa myös kokki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi