TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

perjantai 27. tammikuuta 2017

BALILAISTEN USKONNOSTA JA USKOMUKSISTA

            hes 83% balilaisista on hindulaisia, 13 % muslimeja, reilu prosentti kristittyjä ja promillen verran buddhalaisia. Kolmen hindulaisen pääjumalan Shivan, Vishnun ja Brahman lisäksi Balilla palvotaan edellisten ylijumalaa nimeltään Sang Hyang Widhi Wasaa. 


Uskonnollisiin kulkueisiin törmää kaupungissa jatkuvasti.

   Jumalien rinnalla balilaiset uskovat menninkäisiin, henkiin, piruihin ja muihin henkimaailman olentoihin. Joka aamu näille hengille on jätettävä uhrilahjoja kotien, kauppojen, ravintoloiden ja hotellien edustalle. Jalkakäytävillä on katsottava, minne astuu, muuten saattaa polttaa jalkansa palavassa suitsukeessa. Näitä uhreja asetellaan myös niille varatuille alttareille, joita on kaikissa merkittävissä paikoissa.     
    Lähes joka kodissa on kotitemppeli. Isossa temppelissä käydään siunaamassa hedelmäkasa, jonka naiset kantavat sinne ja takaisin kotiin päänsä päällä.
         Canang  näkyy kaikkialla Balilla. Canang on uhri, jota varten palmunlehdistä askarrellaan pieni kori. Siihen asetellaan kukkia, hieman riisinjyviä, viipale banaania ja pala sokeriruokoa. Olemme nähneet pikkukoreissa myös kakkuja, keksejä, savukkeita ja karkkeja. Kun tämä Canang asetellaan paikalleen sytytetään suitsuke ja päälle pirskotellaan pyhää vettä.


En tiedä ovatko elävät linnut ja värjätyt kananpojat, joita näkee myynnissä kadunvarsilla,  uskonnollisia rituaaleja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi