TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

lauantai 14. tammikuuta 2017

BALILAISIA NIMIÄ     Perhe on balilaisille erittäin tärkeä. Kunkin perheenjäsenen asema perheessä on merkityksellinen. Jokaisella on oma paikkansa.

  Balilaisilla on yleensä käytössä vain neljä nimeä lapsilleen. Nimet ovat Wayan, Made, Nyoman ja Ketut. Suomennettuna nimet tarkoittavat Ensimmäinen, Toinen, Kolmas ja Neljäs. Nimet annetaan lapsille siinä järjestyksessä, kun lapsia syntyy. Se ei vaikuta, onko tulokas tyttö vai poika. Jos syntyy viides lapsi, aloitetaan alusta. Viidettä voidaan sitten kutsua toisen kierroksen Wyaniksi. Ylhäisen kastin eliittiin kuuluvilla on eri nimivalikoima. 

  Käytännössä täällä on mahdollista, että kaksi Wayania avioituu keskenään ja tietenkin heidän esikoisestaankin tulee Wayan. Balilaiset ovat saaneet hankalalta tuntuvan systeemin toimimaan. Lempinimet ovat ymmärrettävästi yleisesti käytössä. Jos nimi on oikea, siihen voidaan lisätä liite esim. Taksi-Wayan, Parturi-Ketut, Kaunis-Nyoman jne.

  Jos ajattelisi samaa tapaa nimen antamisessa meillä, minä esikoisena olisin Eka, ja Erkki vanhempiensa viidentenä lapsena olisi myös Eka. Meidän lapsista Julia olisi Eka, Emma toisen kierroksen Eka jne.

  Umasarin henkilökunta pitää meistä erittäin hyvää huolta.
Aamiainen
Lounas
Päivällinen
Välipalaksi syömme runsaasti hedelmiä. Kakkuja ja leivoksia tyydymme vain ihailemaan lasin takaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi