TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

TALVIPÄIVÄNSEISAUS

  Taas se on täällä. Vuoden pimein päivä. Täällä pohjoisessa yö on pisimmillään ja päivä lyhyimmillään. Meillä Etelä-Suomessa pimeää on noin 14 tuntia vuorokaudessa. Pohjoisemmassa vielä enemmän.

   Kuulun niihin ihmisiin, jotka kärsivät kaikkein pimeimpään aikaan talviväsymyksestä. Olen huomannut, että reipas metsälenkki aamuisin koirien kanssa helpottaa päivän sujumista. Jotkut hyötyvät kirkasvalolampusta. Sellaista en ole tullut hankkineeksi. Ajattelen, että yksi syy tämän ajan väsymykseen on sekin, ettei saa/tarvitse lähteä ihmisten ilmoille, kun sosiaaliset kontaktit vähenevät harrastusryhmien jäädessä joululomalle. Saan yleensä valtavasti energiaa mielenkiintoisten asioiden äärellä ja erilaisten ihmisten kohtaamisesta.

   Kun on valmiiksi vähän alavireinen silmät ja korvat poimivat herkemmin ikäviä asioita. Nyt juuri mielessä pyörivät eläinten hamstraajat ja terroristi-iskut. Ei kai pitäisi sanoa eläinten haalijoista mitään, koska tässä mummonmökissä on vakituisesti kaksi koiraa ja kolme kissaa. Joskus enemmänkin hännänheiluttajia.

  Tarkoitan eläinten hamstraajilla ihmisiä, joilla ei ole, syystä tai toisesta,  resursseja hoitaa lemmikkejään. Usein heillä on kohtuuton määrä eläimiä, eikä riittävästi ruokaa niille. Aina ole ruokaa itsellekään. Koirien ulkoilutus on laiminlöyty ja ne joutuvat ulostamaan ja pissaamaan sisälle. Kissojen hiekkaa ei ole vaihdettu aikoihin jne. Lain mukaan kotieläimeksi otettua eläintä ei saa jättää heitteille.

  Meillä täällä pohjoisessa on kiusana syksyn pimeys. Jossain muualla massiiviset luonnonkatastrofit, myrkylliset hyönteiset, vaaralliset eläimet, tappavat kulkutaudit jne. Ei pitäisi valittaa. Onneksi huomisesta alkaen valo lisääntyy, tosin aluksi hitaasti. Mennään taas kerran pimeimmän  ajan yli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi