TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 27. joulukuuta 2016

MATKAKUUMETTA


  Mietin tässä voisiko KON MARI:n opit siirtää matkalaukun pakkaamiseen. Tuleva pitkä matka Balille ja Australiaan mietityttää monella tapaa. Yksi pohdinnan aihe on laukun pakkaaminen. Tilaa on rajallisesti. Turhaa tilpehööriä tai vaatteita ei kannata kuskata mukana. On osattava valita, mitä ottaa mukaan.  Ja jätettävä kotiin kaikki, mitä en reissussa oikeasti tarvitse.

 Marie Kondo kirjoittaa kirjassaan KON MARI; SIIVOUKSEN ELÄMÄÄ MULLISTAVA TAIKA: 
   "Ensiksi pitää visualisoida mielessään, miltä vetolaatikko näyttää sisältä, kun työ on tehty. Tavoitteen tulisi olla siinä, että jokaisen vaatteen näkee yhdellä silmäyksellä kuten kirjat hyllyssä. Tämä onnistuu taittelemalla vaatteet pysty- eikä vaakasuoraan. 
---------------------
  Vetolaatikkoon laittamasi sukat ja sukkahousut ovat ehdottomasti lomalla. Ne joutuvat koville jokapäiväisessä työssään, kun ne litistyvät jalkasi ja kenkäsi väliin ja kärsivät hankauksesta ja puristuksesta suojellakseen jalkojasi. Ne saavat tilaisuuden levätä vain ollessaan laatikossa. Jos ne sidotaan tai kierretään kerälle, ne ovat jatkuvassa jännitystilassa, kangas venyy ja joustonauhat kiristyvät. Ne kieriskelevät ja törmäilevät toisiinsa, kun laatikko vedetään auki ja työnnetään kiinni. Ne kovaonniset sukat ja sukkahousut, joiden kohtalona on joutua laatikon perälle, unohtuvat sinne niin pitkäksi aikaa, etteivät saa joustoaan enää koskaan takaisin. Sitten kun omistaja viimein löytää ne ja vetää ne jalkaansa, on liian myöhäistä, ja ne saavat kyytiä roskiin. Voiko niitä enää huonommin kohdella?
-----------------------
  Pane sukat päällekkäin ja taittele samalla periaatteella kuin vaatteet. 
-----------------------
Säilytä sukat pystyssä kuten vaatteet. Hämmästyt, kun näet miten vähän tilaa sukat vievät tällä tapaa viikattuina."

  Aluksi kyllä naureskelin Marien neuvoille, mutta vähän kerrallaan olen pyrkinyt hänen neuvomiinsa säilytyskikkoihin. Viikkaukseni eivät ole vielä niin siistit kuin ne voisivat olla, mutta olen havainnut Marien tavan säilyttää vaatteita tilaa säästäväksi. Ehkä sovellan sitä myös matkalaukun pakkaamisessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi