TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 27. joulukuuta 2016

LIIAN LYHYITÄ LANGANPÄTKIÄ

Kerran lapseni tuli iloisena koulusta ja kertoi:
- Mä sain siivota käsityöluokan komeron! Arvaa mitä? Meidän ope säästää kaiken. Siellä oli iso muovipussillinen lankoja. Pussin päällä luki: "Liian lyhyitä langanpätkiä". Eiks' oo naurettavaa?
En kertonut tytölle, että minunkin komeron pohjalla oli enemmän kuin yksi pussillinen liian lyhyitä langanpätkiä. 
   Kun on yrittänyt pitää vuosikymmenet ison perheen villavaatteissa, langan tähteitä syntyy melkoiset määrät. Eihän hyviä lankoja voi poiskaan heittää. Välillä ne ovat onneksi vähentynyt, kun on pitänyt saada aikaiseksi pari sukkia tai tumppuja kiireessä, eikä ole voinut lähteä siiheen hätään kauppaankaan. Välillä lapset ovat innostuneet neulomaan itselleen kaulaliinoja tai nuken vaatteita. Mutta aina vaan lankoja on piisannut.
    Kolme vuotta sitten aloitin langanostolakon. Eli olen ollut "lankalaihiksella", kuten MUMMO JA KOIRA blogissaan hienosti asian ilmaisee. Mitä vähemmäksi langat ovat huvenneet, sen vaikeampaa niistä on ollut saada kahta samanlaista sukkaparia. Mutta nyt kaikki muut paitsi kissojen sotkemat kerien jämät on neulottu. Nuo viimeiset aikaansaannokset on käytettävä itse, sillä ne ovat eri vahvuisista ja koostumukseltaan erilaisista langanpätkistä neulottuja, joten niiden käyttäytymistä pesussa ei voi arvata. Pätkälangoista neulottujen sukkien päättely ei ole mitään herkkua sekään. Yksi pari sukkia vielä ja meikäläinen voi ostaa lankaa hyvällä omallatunnolla. Osaisipa vaan ostaa ainoastaan ja vain yhtä lajia kerrallaan. Senkin sellaista, jolle on jo käyttötarkoitus tiedossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi