Translate

Tunnisteet

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

AUSTRALIAN MAKUJA


Tämä elämä, jota nyt vanhana elän on niin kovin kaukana siitä, jota lapsena elin. Niin ovat ruuatkin, joita nyt syön. Australiassa lähes ainoa liha, jota söimme oli rasvainen lampaanliha, joka tökki, etenkin kuumalla ilmalla. Äitini ei varmaan osannut valmistaa sitä oikeaoppisesti.
 Kun asuimme Princess Royalin lammasfarmilla saimme kerran viikossa luontaisetuna puolikkaan lampaan ruhon. Lampaanliha-aterioita oli joka päivä.

Suomessa lähes ainoa liha, jota lapsuudenajan ruokapöydässä oli tarjolla oli siasta. Siitä syötiin kaikki ruhon osat. Sekin tökki. Pahinta, mitä siihen aikaan lapsi saattoi tehdä, oli nirsoilla ruuan kanssa.

Tänään mies kokkasi Sara Fountainen kirjan SARA'S AUSTRALIA, RAIKAS RUOKAMATKA reseptillä merenelävä-pastaa. Se maistui minullekin. Popsimme neljän hengen annoksen kahdestaan.







Lähetä kommentti