Translate

Tunnisteet

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

AUSTRALIAN MAKUJA


 Australian matkamme innoittamina lapset etsivät Erkille isänpäivälahjaksi kirjaa Australiasta. Ainoa, jonka he löysivät oli tuo Sara Fountainin ruokakirja.

 Päätimme kokeilla kirjan reseptejä. Käymme kaupassa vain kerran viikossa. Kaikissa kirjan resepteissä on sellaisia ruoka-aineita, joita meillä ei normaalisti ole kotona (emmekä ole löytäneet kaikkea kaupastakaan). Emme toteuta kuin yhden reseptin viikossa. Nyt on vuorossa MUKAILTU MANGO TAMARIND CHICKEN.
Shirachakastikketta emme 
löytäneet, joten kehittelimme 
oman marinadin korvaamalla sen sitruunamehulla. Seesamiöljynsujasta käytimme  rypsiöljyä kastikkeessakin. Limettiä ei kaupassa ollut, joten jätimme sen pois. Ninnu oli apuna laittamassa sapuskaa. Hänen kärsivällisyytensä riitti mangon käsittelyyn. Minä en malta koristeellisia leikkauksia taiteilla. Meidän mielestä tämä resepti oli kokeilemisen arvoinen ja tulemme varmasti valmistamaan kanankoipia tähän tapaan toistekin. Raaka-aineiden yhdistelmästä syntyi suussasulavaa, sopivan kevyttä ja raikasta. Ehkä jotain kertoo sekin, että söimme kolmistaan tuon neljän - viiden annoksen ruuan.Lähetä kommentti