TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

MUNA-KOKIN KUKKOPATA
  Mies vaihtoi toissapäivänä pyydystämänsä kuhan kukkoon. Minä kieltäydyin valmistamasta kiekujasta ruokaa, kun en enää osaa. Olisi totuudenmukaisempaa sanoa, että  vain heittäydyin osaamattomaksi. Joka tapauksessa muna-kokille oli tilaus.

  Muna-kokki on erään laina-lapsemme isän antama nimi miespuoliselle ruuanlaittajalle. Kun Erkki kantoi itse keittämäänsä soppaa pöytään, tämä isä ilmoitti; ettei ollut milloinkaan aikaisemmin syönyt muna-kokin valmistamaa ateriaa.

  Kun lapset olivat pieniä ja raha tiukalla, saimme naapureilta munintansa lopettaneita kanoja ja joskus jopa piikkilangassa itsensä loukanneen lampaan.  Kasvatimme itse broilerikaneja. Silloin osasin valmistaa niistä kaikista ruokaa. Olipa sitten pöydässä kanaa, kania tai lammasta, niin lapsille kerrottiin lihan olevan broileria tai nautaa. Täydestä meni.

  Kun uuni kerran oli kuumana, sitä piti hyödyntää, joten paistoin syksyn viimeisistä omenoista piirakkaa. Mies pelasti muutaman uuniomenoiksi.

  Entinen kotitalousopettajani kääntyisi haudassaan, jos tietäisi meillä olevan uuniomenoita jälkiruuaksi ja omenapiirakkaa iltateen kanssa. Hän takoi tunneillaan oppilaidensa päihin ajatuksen, että samaa raaka-ainetta sai olla pöydässä vain kerran saman päivän aikana. Itse menetin luottamukseni tämän opettajan sanomisiin, kun hän opettaessaan meille lastenhoitoa, väitti BABY-ENERGA-nimisen äidinmaidon korvikkeen olevan valmistettu pavuista.

  Nyt olen syövyksissä Erkin herkuista. Hyvää illan jatkoa kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi