Translate

Tunnisteet

tiistai 11. lokakuuta 2016

TILAUS


   Pistin netin kautta tilauksen  retkeilyalan kauppaan. Tilasin meille molemmille saappaisiin Kuoman syylingit. Olemme huomanneet niiden olevan patikoidessa paremmat kuin villasukat.

  Tilaaminen herätti muiston. Asuimme tuolloin Hauholla. Kasvatti-isäni, entisenä autoilijana, rakasti saapas- eli pussihousuja, joita mamma (äiti) puolestaan inhosi. 1960-luvulla niitä ei enää tahtonut saada mistään. MAASEUDEN TULEVAISUUDESSA alkoi olla mainoksia armeijan ylijäämävaraston tyhjennysmyynnistä. Isä pongasi mainoksista heidän myyvän myös pussihousuja. Hän alkoi kärttää mammaa tilaamaan itselleen viidet housut: "Piisaa sitten lopuksi ikää. Tilaa nyt, kun ne ei saa meikäläisen käsialasta tolkkua." Mamma ei ollut kuulevinaan. Isä jatkoi kärttämistään. Lopulta mamma hermostui ja rustasi seuraavan tilauksen:

    "Lähettäkää nyt sitten postiennakolla,  viisi paria  niitä helvetin rumia pussihousujanne kokoa 54, kun kerran niitä joka lehdessä tyrkytätte. Ei haittaa, jos ovat päässeet loppumaan. Ei tarvitse hommata lisää." 
   
  Molemmat myhäilivät tyytyväisinä. Isä, koska oli saanut tahtonsa läpi, ja mamma, koska ei uskonut firman ottavan tilaustaan vakavasti. Mamman naama valahti, kun postista tuli ilmoitus housujen olevan lunastettavissa. Toden totta, mamman järkytykseksi, isä saapasteli pussihousuissa, sarkatakissa  ja nahkasaappaissa lopun ikäänsä. Kun hän laittautui oikein hienoksi, sarkapusakka tai takki vaihtui puvun takkiin. Eikä mamma ollut ainoa perheessämme, jota joskus hävetti isän asu.
 

Vasemmalla hoitokissa Uuno.
Oikealla oma Ruoste.
FACEBOOK MUISTAA JA MUISTUTTAA. TÄLLAISTA TÄNÄ PÄIVÄNÄ KOLME VUOTTA SITTEN
Lähetä kommentti