TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 25. lokakuuta 2016

PAITA JA LIIVIT POIS


  Paita ja liivit pois! Nainen komensi vihaisesti, heti vaunuun astuttuani. Tuo on kokemukseni ensimmäisestä maanlaajuisesta ilmaisesta mammografia seulontatutkimuksesta, johon sain kutsun. Siinä yläkroppa paljaana värjötellen, täyttelin kouraani lykättyä esitietolomaketta. Päätin, etten ikinä enää osallistu ilmaisiin tutkimuksiin. Päätös vahvistui, kun nainen kuvatessaan repi ja litisteli tissejäni niin, että teki mieli rääkyä ääneen. Naisella oli varmaan huono päivä. Kaikille niitä sattuu. Sanoin poistuessani painokkaasti HYVÄSTI.
 Tietenkin menin kahden vuoden kuluttua uudelleen, kun kutsu kuului. Kokemus olikin aivan toista maata. Samoin tulevinakin kertoina. Olen tullut siihen ikään (68 vuotta), että tänään oli minulle viimeinen ilmainen mammografia. Täytyy taas kerran todeta, että Suomi on hyvä maa asua. Ilmaisia terveydenhoitopalveluja ei monessakaan maassa ole. Meillä naisilla on mammografiat ja kohdunkaulan syövän seulontaan säännölliset papat. Toivoisin miehille vastaavaa eturauhassyövän varhaiseen toteamiseen. Meillä on riskiryhmien influenssarokotukset. On äitiys- ja lastenneuvolat, kunnallinen hammashoito, vain joitakin mainitakseni.


  
 Kun ajelin kotiin Terveyskeskuksesta alkoi sataa lunta. Onneksi mies oli huolehtinut talvirenkaat alle. Nyt lunta on niin, että voi sanoa maan olevan valkoinen.Hyllyä siivotessa käteen osui tyttären appiukon tekemä Dvd-levy. Hän ystävällisesti nauhoitti lähetyksen, kun toinen tytär osallistui  ohjelmaan HALUATKO MILJONÄÄRIKSI. Tytär halusi ja voitti 12 000 euroa. Äitinä olin yleisössä. Jännitin valtavasti. Vuosi oli 2003 ja Lasse Lehtinen juontajana. Silloin se raha tuli todelliseen tarpeeseen. "Kun hätä on suurin apu on lähellä." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi