Translate

Matkailu (96) Perhe (84) haaste (42) puutarha (39) Luonto (33)

lauantai 22. lokakuuta 2016

LEPPOISA LAUANTAI

  Aamu käynnistyi Raili-kälyn eilen leipomalla erinomaisen makuisella saaristolaisleivällä. Olipa mukava yllätys eilen illalla, kun mies kotiutui ja lykkäsi kälyn leipoman lämpimäisen kouraan. Kiitos Raili.
 

  Aamulenkillä oli ihan pakko kuvata lehtikuusia, jotka ovat syksyisin lempipuitani. Niin synkkää ja pilvistä päivää ei olekaan, etteikö lehtikuuset näyttäisi valaisevan ympäristöä hehkullaan.
Ja tietysti lintuja oli kuvattava. Joutsenten lisäksi myös naakat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Ne viihtyvät asutuksen lähellä. Niitä on pihapuut mustanaan. Joutsenparvessa näkee hyvinkin toista sataa yksilöä. Syksyisin ei menen päivääkään, ettei näe joutsenia. Ne ovat yleistyneet huimasti. Lapsena en muista nähneeni kuin vankeudessa eläviä joutsenpariskuntia  suurien kartanoiden mailla.

Vaikka on kylmä ja tuulinen päivä, Erkki on asentamassa puuhellan liesituulettimen poistoputkea ja sen pellitystä. Hella on ollut käytössä yli vuoden, mutta meillä on pitänyt kiirettä, joten putki ja pelti ovat saaneet odottaa. Sitä paitsi; "Talot ovat pilalla, kun ne ovat valmiita", sanoo Erkki. 


 Onneksi mummonmökistä puuttuu vielä Erkin suunnittelema kanarialainen parveke. 
Olisihan kamalaa, jos asuisimme vanhoilla päivillämme pilalla olevassa mökissä.

   Kuva piti ottaa, kun Erkki on maassa. En uskalla edes katsoa, kun hän on katolla. Itse aion kirjoittaa pari kirjettä ystäville. Iltapäivä menee Tommi Kinnusen Lopotti-romaanin seurassa.

  Illan kohokohta tulee olemaan Lahden Kaupunginteatterin Vertigo. Näytelmä sijoittuu sodan aikaiseen Pariisiin. En ylipäätään ole kovin kriittinen lukija, elokuvan/teatterin katsoja tai musiikin kuuntelija. Tommi Kainulaisen ohjaus on saanut ylistävää palautetta. En usko, että tulen pettymään.
Lähetä kommentti