Translate

Tunnisteet

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

INNOISSANI

LAUANTAI 


   Vierailimme Elvin luona. Myös Kirsi saapui paikalle. Elvi piti meitä kuin piispaa ja piispattaria pappilassa. Tarjolla oli monenlaista herkkua, juttu luisti, eikä naurusta ollut tulla loppua. Täydellä masulla ja hyvällä mielellä oli mukava suunnistaa kirjamessuille.
  Messujen runsaassa tarjonnassa riittää valinnanvaraa. Jokaiselle messuvieraalle löytyy jotakin.

Näimme, kuinka suomentaja Harro Römpötti herätti sarjakuvan Corto  Maltesin henkiin. Ennätimme vielä kuulemaan HAUSKUUDEN ANATOMIAA, jossa Tuomas Kyrö, Mikko Kuustonen ja Mikko-Pekka  Heikkinen olivat Jukka Petäjän haastateltavina aiheesta ONKO SUOMI KYPSÄ HUUMORILLE? Seuraavaksi seurasimme ketkä kirjailijat ja mitkä teokset ovat päässeet äänestyksessä Suomen juhlavuoden klassikkoteoksiksi. 

12 Suomen Juhlavuoden klassikkoteosen joukossa on Tuomas Kyrön Mielensä Pahoittaja ja Sofi Oksasen Puhdistus.

Kauan emmin kumpaan lukupiiriin menisin Sirpa Kähkösen Tankkien kesästä kertovaan vai siihen, jossa keskustellaan Tommi Kinnusen Lopotista.  Molempien kirjailijoiden romaanit ovat vahvoja ja vaikuttavia. Lopulta valitsin jälkimmäisen. Pohjustukseksi kuuntelin HS:n TÄHTIHETKESSÄ Tommi Kinnusta. Olin jo lähdössä tilaisuuden lopussa Kinnusen perässä lukupiiriin, kun lavalle astui Mark Levengood esittelemään VASTEN AURINGON SILTAA-teostaan, haastattelijana Baba Lybeck. En voinutkaan lähteä. Jäämistä ei tarvinnut katua. Sain nauraa sydämeni pohjasta.


SUNNUNTAI

Aamulenkillä näemme teeriä. Korppi nauraa, ihan ihmisen äänellä, joko Erkille, minulle tai meidän koirille.

Pitkin päivää Yritän lukea. Moneen päivään en ole lukenut mitään. Parikin kirjailijaa, jota kuulimme kirjamessuilla sanoivat kirjamessujen estävän lukemisen ja kirjoittamisen. Minulle on näemmä käynyt samoin. En pysty tänäänkään keskittymään kirjoihin, enkä minua kiinnostaviin blogeihin, vaikka minulla on aikaa. 

    Mielessäni pyörii fintiaanit ja Kuujärvi. Onko fintiaanien mailla Kuujärvi-nimistä järveä, kuten Venäjällä? On pakko googlettaa. Moon Lake löytyi ja vieläpä alueelta, jolla fintiaanit, ojibwa-intiaanien ja suomalaisten jälkeläiset, asuvat. Jospa isäni todella onkin täältä ja siksi nimi Leo KUUJÄRVI?

Kuujärvi tämäkin


Pähkäilyni keskeyttää Viivin synttärit. Onneksi. Pääsen toisten ihmisten pariin. Olen niin monta kertaa uskonut olevan lähellä isäni löytymistä, etten haluaisi turhaan innostua. Mutta innostuminen on toinen luontoni.
Synttärisankari Viivi
Synttäreiden jälkeen Ninnu-tytär tulee meille hieromaan Erkkiä ja minua. Erkki teki hyvät kaupat Ninnun ehdotuksesta. Hän vaihtoi tytön autoon talvirenkaat kahden ihmisen hierontaa vastaan. 

Pojanpoika Eppu on innoissaan, kun tänään  tapasi Wilson Kirvan ja sai tältä elämänohjeita. Kuva on  Epun äidin ottama ja julkaisen sen hänen luvallaan.

Lähetä kommentti