Translate

Matkailu (96) Perhe (84) haaste (42) puutarha (39) Luonto (33)

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

AUSTRALIAAN

Vierailin tänään tällaisella sivustolla "varmuuden vuoksi". Viisumi on voimassa vuoden ja eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka pääsisi vielä Australiaan. Ainahan sitä voi uneksia.

 HÄMEENLINNA 1958 osa 6

Pikku-Kirsti ja Sirkka seisoivat ujoina ovensuussa. Käsi kädessä. Molemmat tytöt olivat pukeutuneet hiihtohousuihin, monoihin ja kumpaisellakin oli päässään kirjavat tupsupipot.
  - Päivää Valveen täti. Tyttöjen tervehdys tuli hiljaisena kuorona pariniiauksen myötä. 
  - No päivää tytöt. Mukava nähdä sisarukset noin sopuisina. Nämä meidän juuttaat ne sen kun tappelee keskenään. Eskola on osannut kasvattaa lapsensa hyvin.
  - Niin Valveen täti, Sirkka henkäisi ja pyyhkäisi valuvaa nenäänsä lapasen selustaan.
  - Valveen täti, pääseekö Valveen piru ulos? Pikku-Kirsti rohkaistui kysymään.
Alma heläytti naurun myötä:
  - Pääsee toki, kun noin kauniisti osaat asiasi esittää. Panet sitten Valveen piru kunnolla päällesi, ettet vilustuta itseäsi ja kuseskele joka paikkaa haisevaksi. 
Alman ohje oli Kirstin mielestä tarpeeton. Mutta hän ei viitsinyt sanoa mitään. Sutaisi vain päälleen niin nopeasti kuin taisi. Monot harmittivat. Ne olivat uudet ja tuoksuivat miellyttävästi nahkalle. Mutta Alma oli vaatinut, että otetaan kasvunvaraa. Sitä oli otettu. Reilusti. Hävetti kietoa isin jalkarättejä villasukkien alle Eskolan tyttöjen tirskuessa ja katsellessa kummissaan. Naurakoot, ajatteli Kirsti. Ilman rättejä, monojen hiertämät rakot muuttuisivat tuskallisiksi kestää.
  Puissa oli kuuraa pakkasyön jäljiltä.  Tyttökolmikon hengitykset huurusivat. Kirsti sivakoi reipasta tahtia etummaisena. Tarkoituksena oli kiertää valmis kolmen kilometrin latu. Ainakin kertaalleen. Pikku-Kirsti kompuroi, sai suksensa ristiin ja kaatui rähmälleen. Sirkka jäi odottamaan sisartaan. Jo kaukana lykkivä Kirsti kuuli takaansa huudon.
  - Oota Valveen piru!
Kirsti seisahtui. Tökki odotellessaan sauvalla hankeen sanan, joka viime aikoina oli pyörinyt usein mielessä. Sanan, jota ei saanut ääneen lausua. Sekä Alma, että isi olivat kieltäneet.
  Kirsti jäi ihailemaan aikaan saannostaan. Sommanreikärivin takana luki kaunolla AUSTRALIA. Tytöt olivat saavuttaneet Kirstin. 
  - Latua Valveen piru! Kivahti pikku-Kirsti.
  - Latua mongoli! Säesti Sirkka pikkusisartaan. 
Kirsti väisti sovinnolla. Huuteli vain sisaruksille näiden selkien takaa.
  - Me muutetaankin Australiaan! Läl läl lää! Se on toisella puolella maailmaa!
Uutinen ei tehnyt tyttöihin toivottua vaikutusta. Itse asiassa ei minkäänlaista vaikutusta. Tytöt sivakoivat vauhdikkaasti eteenpäin. Aivan kuin eivät olisi edes kuulleet. 
  - Alma luki lehdestä, että sinne tarvitaan muuttajia! Kuuletteko te?!
Turhaan Kirsti huhuili tyttöjen perään.

PERHEEN PASSIKUVAT VUONNA 195826.10.2016 Eilen satanut lumi on sulanut. Leskenlehdet muistuttavat menneestä kesästä.


Lähetä kommentti