TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

lauantai 11. kesäkuuta 2016

JUNAILLEN ESPANJASSA 6.

9.6. 2016

OURENSE
  Ourense sijaitsee Caliciassa, Miñojoen varrella. Sen perustivat aikoinaan roomalaiset. He rakensiat kylpylän kuumien lähteiden luo. Roomalaisten jälkeen tänne ovat hyökänneet ja kaupunkia hallinneet sekä arabit ja normannit. 
  Tänään on suomalaiselle siedettävämpi sää, vain 26°. Onneksi olemme vähitellen siirtyneet pohjoisemmaksi, sillä paikkakunnilla, joilla aikaisemmin liikuimme on nyt 35 - 38 °.

10.6.2016

  Matkamme jatkuu halki vehreiden maisemien kohti Atlantin rantaa ja Vigoa. Vigo on Espanjan 14. suurin kaupunki. Sen suurkaupunkialueella asuu n. 370 000 ihmistä. Vigo on suhteellisen nuori kaupunki. Vielä 1800-luvulla asukkaita oli vain muutama tuhat.
  Vigo non tärkeä teollisuuskaupunki. Mm. PSA Peugeot Citroen valmistaa vuosittain lähes puoli miljoonaa autoa. Mietinkin, että onko oma "sitikkamme" koottu täällä. Myös kalastus on ollut perinteisesti tärkeä elinkeino vigolaisille. Se näkyy ravintoloiden tarjonnassa.
 Majoituttuamme syömme ensimmäiseksi mereneläväaterian. Annokseen kuuluu kolmen laisia rapuja ja kolme eri simpukkalajia.
  Syötyämme kiipeämme kaupungin korkeimmalle ja yhdelle vanhimmista paikoista eli Castelo do Castron raunioille. (1600-luvulta) Sieltä on hienot näköalat alas kaupunkiin ja satamaan. Mitä vanhat silmämme näkevätkään? Satamassa on Pullman Toursin Sovereign, sama "pieni" risteilyalus, jolla teimme keväällä Välimerenristeilyn. (Kato:  VÄLIMEREN RISTEILY ) Pieneltä ja nuhruiselta laiva näyttää nytkin, kun se on ankkuroitu  suuren ja upean risteilyaluksen perään.
Vigossa riittää liikenneympyröitä. Tätä koristava patsas sopisi Orimattilaankin

SANTIAGO DE COMPOSTELA 11.6.2016

 Pyhiinvaelluksella Camino de Santiagolla, joka päättyy Santiago de Compostellaan apostoli Jaakobin katedraaliin on pitkät, kristilliset perinteet. Nykyisin se on uskonnosta riippumaton hengellinen riitti. Vuosittain reitillä vaeltaa  n. 190 000 - 280 000 ihmistä eri puolilta maailmaa. Ei ihme, että jotkut seudun maanviljelijät ovat suivaantuneet pyhiinvaeltajalaumoihin.
 Emme lähde kävelemään Camino de Santiagoa, mutta menemme ihmettelemään pyhän Jaakobin katedraalia ja apostoli Paavalin hautaa. Näemme kaikkialla rinkoin, repuin ja simpukkasauvoin varustettuja pyhiinvaeltajia. Harmi, että katedraalia remontoidaan juuri, joten se ei pääse täysin oikeuksiinsa. Katedraalin paikalla on ollut kirkollista toimintaa jo 800-luvulta. Nykyisen katedraalin rakennustyöt aloitettiin v 1075. Töitä jatkettiin toista sataa vuotta.
 Palaamme junalla hotellille. Pääsemme todistamaan, miten mustapartaiselta matkustajalta turvamies takavarikoi tämän matkatavarat. Täällä monilla rautatieasemilla on ollut turvatarkastus. Santiago de Compostelan asemalta sellaista ei ole.
 Hotellilla näemme tv-uutisista, että Camino de Santieagon syrjäiseltä osuudelta on löydetty tänään väkivallan uhri/uhreja. Lukuisia  poliisiautoja on paikalla ja yhtä henkilöä kannetaan paareilla pois pensaikosta. Harmi, ettei espanjankielen taitomme riitä uutisen täydelliseen ymmätämiseen.
Kaikkensa antaneita pyhiinvaeltajia. Jatkuu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi