TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

maanantai 6. kesäkuuta 2016

JUNAILLEN ESPANJASSA 4.


Katsoessani ulos bussin tai junan ikkunasta, ohi vilahtelevat monipuoliset viljelmät. Niissä maalaismuijan silmä lepää.
  Matkamme jatkuu aamulla bussilla Antequeraan, josta junalla Algeciracseen. Joudumme hieman etsimään hostelliamme. Netti näytti reitin sinne vanhalta rautatieasemalta ja me saavuimmekin uudelle. Meni hetki hokata, miksei netin tarjoamia katuja löydy.
  Tämäkin halpa majatalomme osoittautui hyvin siistiksi. Huoneet ovat hyvinvarustettuja ja erittäin tilavia.
  Lämmintä piisää täälläkin. Iltapäivällä mittari näyttää +35°. Kylmä tuopillinen tekisi terää, tai vaikka vain caña, mutta taitaa olla vallan muslimi-kaupunki, sillä emme löydä yhtään baaria/kahvilaa, jossa myytäisiin muita virvokkeita kuin kahvia, teetä, limuja ja vettä. Arabian kieli kuuluu kaikkialla. Tuntuu kuin olisimme Marokossa, jonne täältä onkin vain lyhyt lauttamatka.
 Laiskottelemme, lueskelemme ja mietimme, mitä huomena tehtäisiin. 😎

6.6.2016

  Kun astumme ulos hostellimme ovesta, huomaamme asuvamme keskellä vilkasta toria. Eilen sama paikka oli autio aukio. Nyt kuulemme myös espanankielistä puhetta. Olemme siis sittenkin Espanjassa.
GIBRALTAR
  Hyppäämme bussin, jolla ajamme La Lineaan. Eräässä liikenneympyrässä busimme pysäytetään ja kaksi aseistanutta poliisia nousee tarkastamaan bussin. Ympyrässä on kaikkiaan parisen kymmentä poliisia, osalla luotiliivit yllään. Onko syynä se se, että yksi tärkeimmistä huumereiteistä Eurooppaan kulkee Etelä-Espanjan kautta?
  La Lineasta kipitämme jalan rajan yli Gibraltariin, joka ei ole itsenäinen valtio, vaan Britanialle kuuluva piskuinen pläntti. Siksi rajalla piti näyttää passsit kahdesti. Ensin Espanjan puolella ja sitten Brittien. Raja on ensimmäinen kahden maan välinen raja, jonka ylitän kävelemällä poikki käytössä olevan kiitoradan. Lienee ainulaatuista maailmassa.
  Kun penskana 1950-luvulla matkustin laivalla Australiaan läpi Gibraltarin salmen, en arvannut, että kaukana häämöttävän kivenmurikan sisään on kaivettu yli 70 kilometriä tunneleita. Tunnelit tykkeineen liittyvät Gibraltin sotaisaan historiaan. Nyt osa tunneleista on avoinna turisteille. Minuun teki suuren vaikutuksen St. Michaelin luola. Sinne on rakennettu konserttisali, koska luolan akustiikka on tarkoitukseen täydellinen.
Gibraltar tunnetaan apinoistaan, jotka yrittävät pölliä turistien taskuista ja laukuista kaiken mahdollisen.
 Gibraltarin korkein kohta on 426 m. merenpinnan yläpuolella kohoava Atlasvuoriin kuuluva Gibraltarinvuori. Sieltä on huikeat näkymät sekä Välimeren, että Atlannin puolelle. 
 Tietenkään emme tajunneet vaihtaa Gibraltarin puntia. Tilaamme cappuccinot, jotka joudumme maksamaan luottokortilla.
jatkuu ....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi