TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

perjantai 3. kesäkuuta 2016

JUNAILLEN ESPANJASSA 3.

PERJANTAI 3.6.

  Kello 14.30
 I stumme bussissa matkalla Valenciasta Granadaan. Olemme istuneet aamu kahdeksasta alkaen. Bussi on uusi ja lippu maksoi aikuiselta n. 40 euroa. Luulin tämän taipaleen koettelevan lähinnä istumalihaksia, mutta erehdyin. Nokka on eniten koetuksella. En ole mikään herkkänahkainen nipottaja, mutta nyt kärsin. Edessäni istuu mies, joka ei ole aikoihin pessyt itseään ja haju on sen mukainen. Ei voi edes uneksia syövänsä mukana olevia eväitä tällaisessa katkussa. Koko kevään kärsin allergian aiheuttamasta tukkoisuudesta. Espanjassa nokka viimein aukesi, mutta juuri nyt en osaa siitä riemuita. Saavumme juuri Lorcaan. Toivon hartaasti Katku-Kallen jäävän tänne.
  10 minuutin tauon jälkeen jatkamme matkaa. Tietenkin ukko töröttää paikallaan.
 Kello 19.20
  Vihdoin perillä Granadassa. 11 tuntia 20 minuuttia nälässä ja paskan hajussa tuntuu - uskokaa tai älkää - tuntuu puolet pidemmältä ajalta. Onneksi bussissa on sentää WI-FI. Granadan linja-autoasemalla vasten kasvojamme lyö +30° helle. Onneksi edullinen majapaikkamme on lyhyen kävelymatkan päässä. Kaiken lisäksi ilmastoitu ja siisti. Ei jaksa tehdä muuta kuin siistiytyä ja mennä nopeasti syömään. Luulen, ettei unta tarvitse houkutella.

LAUANTAI 4.6.

 Granada sijaitsee Sierra Nevadan juurella. Lumipeitteinen vuoristo on Espanjan korkein. Vietimme helteisen päivän  (+33°) tutustuen kuuluisaan Alhamra-linnoitukseen. Erityisesti Generalifen kävelytiet geometriset istukset ja altaat olivat minulle mieleen.
 Alhambran jälkeen söimme hedelmiä lounaaksi. Loppupäivä kului kaupungilla, lähinnä sen historiallisessa vanhassa osassa. Granada on täynnä goottilaisia temppeleitä ja luostareita, joten kiinnostavaa nähtävää riittää.
Jatkuu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi