TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

perjantai 29. tammikuuta 2016

MIAMI 1.

  28.1. Tänään on satanut koko päivän. Niinpä hyppäämme paikallisbussiin ja köröttlemme kohti Miamin Aventura Mallia, valtavan isoa ja hienoa ostoskeskusta. Vaeltelemme siellä monta tuntia, mutta emme löydä juurikaan mitään ostettavaa. Merike sentään keksii jotain piakkoin syntyville lapsenlapsilleen. Hinnat ovat suomalaisillekin korkeat. Tapaamme ostoskeskuksessa suomalaisen pariskunnan. Ensimmäiset suomalaiset koko matkamme aikana. Syömme lounaan ylikansoitetussa ravintolakompleksissa, jossa on toistakymmentä ravintolaa ja kaikkialla pitkät jonot. Merike ottaa pizzan palan, joka tihkuu rasvaa. Onnekseni valitsin kanasalaatin. Palaamme hotellille. Hotellimme lähellä on useita isoja kauppoja, joissa hinnat ovat kohtuullisempia kuin Mallilla. Joten shoppailukierros jatkuu kotikulmilla. Välillä kahlaamme nilkkoja myöten kaduille nousseessa sadevedessä. Kun maltamme palata hotellille täällä on menossa ilmaiset viininmaistajaiset ja aula tupaten täynnä äänekästä porukkaa. Yksi toivomus meillä on huomiselle. Paistaisipa aurinko.
  29.1.  Kello 8.00 Nielen pettymystä. Olen saanut juuri tietää, ettei kauan haaveilemani tapaaminen Robert-serkun ja hänen vaimonsa kanssa toteudukaan. Olen pettynyt, vaikka olen jo jonkin aikaa aavistellut, että näin kävisi. Tämä on ollut mahtava matka ja sukulaisen tapaaminen olisi ollut piste iin päällä. Mutta kaikkea ei voi saada. Sää kirkastuu. Se toive toteutuu. 
  Olemme Meriken kanssa raahanneet Robertin ja vaimonsa lahjoja läpi kahden maanosan. Hotellimme siivoojat saavat ne.
  29.1.   Kello 17.30  Luulimme lämpimän sään jatkuvan. Huomamme erehtyneemme. Lämmintä on vai 15 astetta. Vähitellen lämpö kohoaa 17 asteeseen. Olemme shortseissa ja t-paidoissa. Suorastaan palelemme, vaikka kävelemme ripeästi. Tänään tutkimme hotellimme uima-allas ja ranta alueen. Kävelemme Miami Beachin rantakatua aina sen eteläisimpään pisteeseen saakka. Kohtaamme hölkkääjiä, pyöräilijöitä ja perheitä lapsineen. Näemme myös monia kodittomia. Selvästi mielenterveysongelmaisia tai päihteiden vaikutuksen alaisia ihmisiä tulee vastaan tämän tästä. Joku tappelee näkymätöntä vihollista vastaan, toinen huutaa hävyttömyyksiä ohikulkijoille, kolmas nukkuu keskellä kulkuväylää, neljäs pissii kintuillensa. Moni kerjää ohikulkijoilta. Asumme Meriken kanssa kumpikin maaseudulla, emmekä ole tottuneet näkemään näin paljon inhimillistä kärsimystä saman päivän aikana.
  Paluumatkalla on pakko mennä lämmittelemään kauppoihin. 
Hotelliltamme
Hotelliltamme
Kuinka rikki sai hän kookospähkinän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi